Werkwijze

Jongvolwassenen worden bij Woonzorg Samen geholpen om zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij te functioneren, klachten en beperkingen te herkennen en een betekenisvol, gestructureerd leven op te bouwen. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan bij Woonzorg Samen centraal.

Omdat onze cliënten als het ware in ons gezin wordt opgenomen weten we veiligheid, nabijheid en structuur te bieden en zorgen we bovendien voor continuïteit in de begeleiding en ondersteuning. Het bieden van structuur, geborgenheid en optimale communicatie zijn hierbij de instrumenten. We stimuleren zo de ontwikkeling van sociale vaardigheden, eigen verantwoordelijkheid en talenten en bereiden een zo zelfstandig mogelijk leven voor.

Samen ontdekken welke talenten er zijn en welke vaardigheden de cliënten beheersen, om vervolgens optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden. We werken echter ook aan vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te functioneren. Woonzorg Samen zorgt voor de ondersteuning en aandacht zo lang dit nodig is.


Onze cliënten wonen in hun eigen unit. Wij bieden echter strikte begeleiding waarbij we constant aftasten welke mate van zelfstandigheid ze aankunnen. Kunnen ze zelf koken of eten ze met ons mee? Gaan ze zelfstandig op werk of dagbesteding af, of helpen wij? Regelen ze financiële zaken zelf of staan wij ze bij?

Persoonlijk, betrokken, 24/7. Woonzorg Samen stáát voor de cliënten.

 

Bezig met laden